Избелване на зъби

Избелване на зъби е  най-популярната процедура в областта на естетичната стоматология, която изсветлява текущия цвят на зъбите ви и те възвръщат снежнобелия си вид. В нашата клиника тя се извършва  чрез използването на специализирани и високопрофесионални препарати.

Преди да пристъпим към избелване на зъбите провеждаме задълбочен разговор с пациента, както и обстоен преглед. По този начин можем да оценим здравето на устната кухина и нуждата от някакъв  друг вид лечение като например консервативна терапия. При здрави зъби и венци избелването е по-ефективно и дава по-добър резултат.  В нашата клиника задължително се извършва професионално почистване на зъбите на пациента  преди да се проведе избелването.

Ефектът от избелване на зъби е видим още след първото посещение

Избелване на зъби. В какво се състои избелващата процедура в дентална клиника Недялков ?

 

1.Настолно избелване на зъби със специалната лампа Beyond polus и избелваща система BMS

Този метод може да се прилага  успешно дори при пациенти с чувствителни зъби. То се състои  в аплициране на специален избелващ гел върху  повърхността на зъбите и неговото активиране от синята светлина на лампата. Активните частици на гела проникват през емайла в дентина и  настъпва окисляване, на което се дължи избелващия ефект и  зъбите стават по-светли. Ефектът е видим веднага след процедурата. Понякога са необходими няколко последователни процедури като всяка продължава  приблизително 15 минути.

Етапи в избелване на зъби:

Етап  1: Преди да пристъпим към същинското избелване, с помощта на специална разцветка определяме текущия цвят на зъбите.

Етап  2:  Пациентът получава  специални защитни очила, които трябва да постави преди началото на процедурата.

Етап 3:  Венците се изолират чрез специална гингивална бариера.

Етап  4: Нанасяме  избелващия гел прецизно върху зъбните повърхности с помощта на специален накрайник.

Етап  5: Позиционираме и включваме лампата, с което  започва процеса на избелване.

Етап 6: Зъбите, покрити с гела, се осветяват средно по 15 минути .

Етап 7: Финалният етап включва оценка на  резултата от избелването. Този вид избелване е най-бързият и добър начин да се сдобиете с красива бяла усмивка.

 

2. Домашно избелване с шини

Избелването  с шини е метод, който включва индивидуалното използване  на избелващ гел в домашни условия. Шините  могат да се използват през деня или през нощта  според концентрацията на избелващия препарат . Както и при настолното, посещението при зъболекар е задължително и при този тип избелване. Зъболекарят ще извърши обстоен преглед и ще прецени дали състоянието на зъбите на пациента е подходящо за използването на този метод и ще извърши професионално почистване.  След това той взема отпечатъци от двете челюсти на пациента, въз основа на които зъботехник ще изработи персонализирани шини.  При следващото посещение готовият комплект шини бива предаден на пациента за използване у дома и той получава инструкции за използването на шините и прилагането на избелващия гел.

За реализиране на избелващия ефект, шините трябва да се използват  средно около две седмици.

Инструкции за нанасяне на избелващия гел в шините:

Стъпка 1: Инжектирайте указаното от зъболекаря количество избелващ препарат в кухините на шината.

Стъпка 2: Върху предварително измитите зъби поставете шините като приложите достатъчно силен натиск.

Стъпка 3: Необходимо е да останете с шините цяла нощ. Ако избелването е с ежедневната система, тогава шините се носят около 3 часа през деня.

Важно е да се отбележи, че пълният избелващ ефект ще бъде постигнат  след две седмици. През този период трябва да спазвате т.нар.” бяла диета“, за да се избегне компрометиране на избелващия процес от оцветяващи храни и напитки.

Защо избелване на зъби в дентални клиники Недялков  е с дълготраен ефект и напълно безопасно?

Защото ние внимателно оценяваме състоянието и нуждите на пациентите ни и преценяваме индивидуално кой е най-подходящия избелващ метод за всеки от тях. Лампата Beyond polus и избелващата система BMS white, които използваме при кабинетното избелване, покриват всички стандарти на Европейския съюз.

Избелващият гел съдържа аморфен калциев фосфат (АСР), който перфектно защитава емайла и редуцира свръхчувствителността на зъбите, а също така го прави видимо по-бляскав. Избелването се провежда и контролира от квалифициран дентален лекар, което го прави  безопасно и ефективно.

Що е то „бяла диета“?

“Бялата диета” се изразява в  отказ от оцветяващи храни и напитки, които могат  да компрометират ефекта от избелването. Спазването и ще осигури дълготраен резултат и ще запази усмивката ви бяла за по-дълго време. Разрешените храни са: млечни продукти, ориз, картофи, зърнени култури, пилешко месо, скариди, неоцветяващи зеленчуци и плодове. Позволената напитка е само минерална вода.

Каква е трайността на постигнатия избелващ ефект?

В зависимост от вашата диета и грижите за  устната ви хигиена, избелващият ефект  може да трае до 2 години. Препоръчителна е поддържаща процедура с шини 6 месеца след настолното избелване за не повече от 2-3 дни. Важно е да се знае, че това лечение  се извършва задължително под контрола на зъболекар.

За контакти кликнете тук.

Галерия

Имате въпроси? Обадете ни се сега!

+359 2 944 8262

Запази час!

Попълнете формата с вашите данни и ние ще се свържем с вас, за да запазим удобен за вас час.

Изпрати